Mijn verhaal

 

 

Over mij

 Al van kleins af aan wilde ik paardrijden en trainer/instructeur worden. Ik ben begonnen met paardrijden op 8-jarige leeftijd, op een manege. Mijn eerste eigen paard (een IJslander) kreeg ik toen ik 9 jaar was en werd meteen verliefd op zowel het paard als het rijden en de communicatie met paarden.

2008

Met mijn tweede IJslander, een 5-ganger, ben ik wedstrijden gaan rijden en we zijn in 2008 Nederlands Kampioen geworden in het vijfgangen klassement van de jeugd. Ik ondervond door deze ervaringen wat het is om wedstrijden te rijden en ontwikkelde me in alles wat daarbij komt kijken, de voorbereidende training van zowel ruiter als paard als de combinatie, het vervoer en verblijf op een ander terrein, het inrijden, de spanningen en lol en uiteindelijk de proeven in de baan.

 In datzelfde jaar ben ik ook begonnen met de trainer/instructeur en paardenhouderij opleiding in Deurne (KWPNers).

2012

 In 2012 heb ik de opleiding trainer/instructeur en paardenhouderij opleiding in Deurne (KWPNers) succesvol afgerond. Ik combineerde tijdens de opleiding het rijden en trainen met zowel IJslanders als het springen en dressuur op “grote” paarden.

2012 – 2017

 In 2012 tot 2017 heb ik bij Stoeterij van ’t Ilperveld gewerkt als stalruiter. Daar hield ik mij vooral bezig met het inrijden/doorrijden van jonge paarden.

2016

 In 2016 heb ik mijn opleiding tot VIT-trainer basis afgerond. Ook ben ik begonnen met de opleiding paardensportmassage van Guy Blom in Barneveld. Hier heb ik 2 modules van gedaan en moet ik nog 1 module afronden.

 Daarnaast heb ik een tijdje een dag in de week getraind/gewerkt bij trainer en paardenfysiotherapeut Yoni Blom. Daar heb ik veel ervaring opgedaan op anatomisch en biomechanisch gebied en hoe ik dat kan gebruiken in het rijden en lesgeven.

2017

 In 2017 ben ik met mijn paard Valur fra Strandarhjaleigu Nederlands Kampioen T3 geworden en heb ik mijn punten voor de A-sport in zowel viergangen als tölt gereden. Sinds dien heb ik mijn wedstrijdsport ervaring in de sport A kunnen uitbreiden.

2021

In 2021 ben ik gestart met de opleiding paardenosteopathie bij de Hipposofia Academy. Hierdoor kan mijn kennis over gedrag, het paardenlichaam en zij natuurlijke herstelmechanisme verder uitbreiden en ziektes/blessures in de toekomst sneller voorkomen of oplossen.

Horseworks

Mijn visie

Als Instructeur/Trainer vind ik het belangrijk dat een les of training altijd goed afgestemd is naar het niveau van het paard en zijn ruiter. Het leertempo en systeem wordt door het paard en zijn ruiter bepaald. Kijken, doen, zien en voelen, snel of langzaam: Iedereen leert weer anders en dat is oké. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Ik bijt mij niet vast in één systeem maar ben juist altijd opzoek naar welk plaatje het beste bij het paard en het doel van de ruiter past ongeacht het niveau! Rij technisch streef ik naar een goede basis, rust, positieve energie en een harmonieuze relatie tussen paard en ruiter.

Horseworks

Contact Informatie

Bazeldijk 44-A

4231 ZD Meerkerk

Nederland

06 144 694 41

Volg mij op social media